سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مشاوره کسب و کار را از چه کسی بگیریم ؟

انگیزه شما از راه اندازی یک کسب و کار جدید چیست؟

قبل از هر چیز، بیایید با خودمان صادق باشیم و ببینیم چرا می‌خواهیم کسب و کار جدید راه بیندازیم.

 این که فکر می‌کنم مدیر من بی‌شعور است، حتی به فرض درست بودن، دلیل منطقی برای کارآفرین شدن نیست.  

همچنین اینکه احساس کنم این همه زحمت می‌کشم و دیگران پولش و سودش را می‌خورند، نمی‌تواند به تنهایی برای اینکه یک کسب و کار جدید شروع کنم، کافی باشد.

به فرض اینکه واقعاً مصمم هستید که کاری را آغاز کنید، پیشنهاد می‌کنیم به سوالاتی که در اینجا مطرح شده است فکر کنید.

بهتر است کاغذی را کنار دست خود بگذارید و در زمینه‌‌ی هر یک از سوال‌ها،‌ هر چه به ذهن‌تان می‌رسد بر روی کاغذ بیاورید.

واقعاً می‌خواهید در این کسب و کار جدید چه کنید؟

نمی‌توانیم فعلاً یک شرکت تاسیس کنیم و بعد بنشینیم و فکر کنیم که با این شرکت چه می‌توان کرد. یا اساسنامه‌ای تنظیم کنیم و همه‌ی فعالیت‌های قابل تصور را در آن فهرست کنیم که اگر روزی تصمیم به کاری گرفتیم محدودیتی نداشته باشیم!

بنابراین اولین سوال مهم این است که  قرار است چه کنم؟

آیا می‌توانم داستانی از کسب و کارم تعریف کنم که ضمن جذاب بودن، اجرایی هم باشد؟

در این مرحله مناسب است بحث مدل کسب و کار و داستان آن را مطالعه کنید.

حالا تلاش کنید در چند سطر، داستانی از کسب و کار مد نظر خود بنویسید.

 جذاب بودن و هیجان انگیز بودن کافی نیست. مهم این است که این داستان اجرایی باشد. 

به خاطر داشته باشید که تا امروز، شما وجود نداشته‌اید و کار دنیا هم بدون شما لنگ نبوده.

کسی که فردا قرار است کالا یا خدمتی را از شما بخرد، امروز آن محصول یا خدمت را از جای دیگری تهیه می‌کند یا لااقل جایگزینی داشته است که باعث شده تا امروز بدون محصول و خدمت شما، به زندگی‌اش ادامه دهد.

پس شما باید به یک سوال مهم پاسخ دهید: «چرا من؟ چرا باید به سراغ من بیاید؟».

اینجا است که شما بر اساس همان چیزی که در داستان کسب و کار من خواندید، باید توجیهی داشته باشید و بتوانید لااقل به خودتان اثبات کنید که در حوزه محصول یا فرایند، نوآوری مهمی انجام داده‌اید.

با ایجاد کسب و کار جدید چه ارزشی ایجاد می‌کنید؟

در این‌جا، مناسب است که درس زیر را بخوانید:

 

پس از خواندن درس، پاسخ این سوال را روی همان کاغذی که در دست دارید بنویسید.

فراموش نکنید که  ارزش چیزی است که مشتری حاضر باشد به خاطر آن پول پرداخت کند. در غیر این صورت شاید شما یک کار خیر انجام داده باشید اما کسب و کاری بنا نکرده‌اید.  

فکر نکنید این‌ نوع سوال‌ها لوکس و تجملی است و صرفاً سازمان‌های بزرگ برای شعارهای تبلیغاتی‌شان به سراغ پاسخ آن‌ها می‌روند. حتی برای راه اندازی یک کسب و کار کوچک خانگی هم باید پاسخ این سوال را بدانید.

 

 مشاوره کسب و کار چیست

مشاوره کسب و کار، تخصصی است که به مشتریان در زمین? آغاز یک کسب و کار مشورت داده و افق دید روشنی را از آنچه پیش رو دارند نمایان می‌سازد. مشاور کسب و کار در زمینه‌های گوناگونی مانند مدیریت کسب و کار، حسابداری و موضوعات مالی، قوانین مربوط به هر زمین? شغلی، منابع و نیروی انسانی، بازاریابی و امور مهندسی و نحو? توسعه و پیشرفت کسب و کار به صاحبان کسب و کار و مشاغل مشاوره می‌دهد.

 

 

بهترین مشاور کسب و کار و حیطه‌های مشورتی آنان

به طور کلی مشاوران کسب و کار در پنج زمین? مختلف می‌توانند به شما مشورت بدهند:

  1. مدیریت و راهبردهای مربوط به آن: اگر می‌خواهید توانمندی‌های مدیریتی خود را افزایش دهید و راهبردها و تکنیک‌های خاص در این زمینه را بدانید و اجرا کنید، از زمینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری و آشنایی با بازار و رقبا گرفته تا توسعه کسب و کار و خرید مجموعه‌های رقبای کوچکتر و ادغام آن‌ها با کسب و کار خود یا هرگونه تصمیم‌گیری مدیریتی، در تمامی این موارد می‌توانید از مشاوران مدیریتی استفاده کنید.
  2. زمینه‌های عملیاتی و تولیدی: در کسب و کار شما قطعاً فرآیندهایی وجود دارد که به‌ویژه اگر کسب و کار شما تولیدی باشد، می‌توان با روش‌ها و راهکارهایی تدابیری اندیشید که روال و عملیات تولید نتایج بهتر و مفیدتری داشته و خروجی بهینه ایجاد شود. لذا مشاور عملیاتی و تولیدی مربوط به کسب و کار شما می‌تواند با ارائه راهکارهای مناسب در رسیدن به چنین روندی به شما کمک کند.
  3. موضوعات دیجیتالی و آی‌تی (IT) : همانطور که می‌دانید امروزه رشد فناوری و عرصه‌های دیجیتالی بسیار سریع و در مواردی غیرقابل تصور است، در نتیجه ممکن است که شما به یک سیستم یا فرآیند دیجیتالی جدید نیاز داشته باشید و برای پیشبرد اهداف کسب و کار خود در آن حیطه با سرعت جایگاهی بیابید و در کنار رقبا حرفی برای گفتن داشته باشید. لذا با بهره‌گیری از مشاور کارآمد و ماهر در این زمینه می‌تواند همیشه نیازهای مشتریان خود را در اینگونه موارد و در بازار پرسرعت دیجیتال امروزی تأمین کنید.
  4. منابع انسانی: یکی از سرمایه‌های معنوی کسب و کارها منابع انسانی بوده که کارفرمایان را بر آن می‌دارد تا تمایل به جذب افراد مستعد و ماهر در زمین? تخصص لازم داشته باشند. به همین دلیل در هنگام جذب نیروی انسانی شما می‌توانید از مشاور مخصوص در زمین? نیروی انسانی کمک گرفته و حتی در مورد آموزش افراد و نیروی انسانی مورد نیاز خود نیز از مشاور راهنمایی بگیرید. همچنین مشاور نیروی انسانی در زمین? سنجش عملکرد و ارزیابی نیروی انسانی نیز به شما یاری رسانده و مشورت می‌دهد.
  5. بازاریابی: هر کسب و کاری نیاز به بازاریابی و یافتن مشتریان خاص خود را دارد تا بتواند خدمات یا محصولات خود را به درستی عرضه کرده و در دنیای پر رقابت تجارت و کسب و کار امروزی، فرصت، فضا و جایگاه خود را بیابد. مشاور بازاریابی در یافتن استراتژی و راهبرد مناسب جهت ارتباط در شبکه‌های مختلف بازاریابی، از جمله بازاریابی دیجیتال به شما مشورت می‌دهد، بنابراین می‌توانید مشتریان بیشتری را در دایر? فروش و بازاریابی خود به دست آورده و حفظ کنید.

 

 

چرا استفاده از خدمات مشاور کسب و کار مهم است؟!

 

حالا که با انواع زمینه‌های کاری یک مشاور کسب و کار یا انواع مشاوران کسب و کار آشنا شدیم؛ جای آن است که بدانیم چرا باید از کمک یک مشاور کسب و کار استفاده کنیم؟ در ادامه 5 دلیل خواهیم آورد تا بگوییم استخدام یک مشاور کسب و کار چه کمکی به ما می‌کند.

  • با استخدام یک مشاور کسب و کار شما می‌توانید از یک مغز دیگر که مهارت لازم را دارد جهت مشاوره در تصمیم‌گیری‌ها کمک گرفته و با آگاهی بیشتری در زمینه‌های جدید وارد شده و عرصه‌های گوناگون را در کسب و کار خود پشت سر بگذارید، حتی اگر یک مشاور به صورت موقت یا پاره وقت با شما همکاری کند. پیش از این در قسمت مشاور کسب و کار چیست بیشتر در این باره توضیح داده بودیم.
  • در مواردی که کسب و کار شما با یک تغییر ناگهانی مواجه می‌شود یا به یک تغییر ناگهانی نیاز دارد، حضور یک مشاور می‌تواند موجی که در اثر تغییرات ایجاد می‌شود را کنترل کرده و مانع بروز جریانات و مشکلات پیش‌بینی نشده شود و به شما امکان می‌دهد تا با مشورت با او تغییرات را به راحتی مدیریت کنید.
  • مشاوران کسب و کار عموماً در زمین? کار خود دارای تخصص بوده و تحصیلات آکادمیک دارند، لذا به کار اشراف داشته و با تسلط و دانش و آگاهی می‌توانند به شما راهکارها و راهبردهای خلاقانه پیشنهاد دهند که بازخورد مناسبی در کار شما و برآیند شرایط کاری ایجاد کند. آن‌ها به طور کلی تصویر بزرگ‌تر و چشم‌انداز وسیع‌تری از بازار کار شما دارند.
  • شاید با خود فکر کنید که افراد بسیاری هستند که می‌توانند به شما در راه رسیدن به اهداف کاری و شغلی کمک کنند، اما باید بدانید بهترین مشاور کسب و کار کسی است که در این زمینه دانش و تجرب? کافی دارد و بر اساس دلایل مشخص و برگرفته از استدلال و مهارت خود به شما راهکار ارائه می‌دهد.
  • آموزش یکی دیگر از مواردی است که در حیط? تخصص یک مشاور کسب و کار است. قطعاً در مسیر پیشرفت کسب و کار شما چه برای خود و چه برای نیروی انسانی خود نیاز به آموزش خواهید داشت. بنابراین با حضور یک مشاور می‌توانید با خیال آسوده این مهم را به او بسپارید.

برای مشاوره کسب و کار از پارت انیمیشن به آدرس زیر مراجعه کنید :

https://partanimation.com/marketing-and-branding-consulting/

 

ویژگی های مشاور کسب وکار – 7 خصوصیتی که یک مشاور دارد

 

 

اگر بخواهیم فارغ از حیطه‌ای که یک مشاور در آن وارد شده و کار می‌کند، به ویژگی های مشاور کسب و کار کارآمد را بیان کنیم، چندین ویژگی اصلی وجود دارد که می‌توانیم طی آن بدین شرح یک مشاور را توصیف کنیم:

  • داشتن اعتماد به نفس بالا: با اعتماد به نفس و اقتدار صحبت کردن و رفتار کردن از جانب یک مشاور، منجر به جلب اطمینان مشتری شده و باعث می‌گردد تا مشتری کار را آسان‌تر به مشاور محول کند.
  • داشتن تواضع و فروتنی: همیشه در هر کسب و کاری افراد موفق اعتقاد دارند که «حق با مشتری ا‌ست»، بنابراین یک مشاور خوب، متواضع و فروتن است و هنگام کار با اطرافیان خود و با مشتریان خودستایی و غرور ندارد؛ وظیفه‌اش کمک به درخشش مشتری است.
  • مشاور کسب و کار شنونده خوبی است: برای ارائ? مشورت و پیشنهاد راهکار و راه حل مناسب، شنیدن و گوش سپردن دقیق به مشتری است که به مشاور در فهم درست موضوع و یافتن روش مناسب و مطابق با هر موضوعی کمک می‌کند. علاوه بر شنیدن، پرسیدن سؤال مناسب و مرتبط نیز باعث می‌شود اصل موضوع آشکار شده و راه ورود درست به هر مطلب و موضوعی مشخص گردد.
  • برخورداری از مهارت‌های ارتباطی در بهترین مشاوران کسب و کار: مهارت‌های ارتباطی هم شفاهی و هم کتبی است. توانایی در سخنرانی کردن و صحبت کردن به همان اندازه مهم است که توانایی در نوشتن مهم است. توانایی در مکاتبه و برقراری ارتباط از طریق نوشتاری نیز یکی از مهارت‌های لازم برای قرار گرفتن در زمر? مشاوران کارآمد است.
  • توانایی در بروز مهارت‌ها و ارائه دانش خود: از یک مشاور خوب انتظار می‌رود که به‌روز بوده و از دانش روز و اطلاعات لازم آگاه باشد و بتواند آن دانش و اطلاعات را به درستی به کار ببندد و این توانایی را داشته باشد که از تخصص خود در تأمین نیاز مشتری استفاده ‌کند و مهارت خود را در حل مسائل در موقعیت لازم بروز دهد.
  • توان کسب اعتماد و رضایت مشتری: همواره یک مشاور باید با عملکرد خود به مشتری یادآوری نماید که تمام تلاش خود را در حل مسئله و مشکل او به کار می‌گیرد و ارزش پولی را که مشتری به عنوان هزین? مشاوره می‌پردازد می‌داند و در راه توسعه و پیشرفت کسب و کار او با تمام توان خود تلاش می‌کند.
  • داشتن توان کار گروهی و تیمی: مشاور خوب باید بتواند در کنار گروهی که به عنوان مشاور به آن‌ها می‌پیوندد و قرار است به آن گروه مشورت ارائه دهد، چه به صورت موقت و چه به صورت دائم، به شکل عضوی از آن گروه درآید و قابلیت همکاری و کار گروهی را داشته باشد و با گروه هماهنگ شده و گروه را به سوی دستیابی به هدف مد نظر که توسعه و پیشرفت کسب و کار است، سوق دهد.