استفاده از ابزار هیت مپ چه مزیتی دارد ؟

کاربردهای نقشه هیت مپ چیست؟

به طور کلی، با داشتن نقشه هیت مپ برای وب سایت، شما الگویی در دست دارید که نقاط زرد و و قرمز موجود در آن، نشان دهنده توجه بیشتر کاربران به آن قسمت‌ها است. به این نکته توجه داشته باشید که هرچه زمان بیشتری را برای جمع‌آوری اطلاعات از کاربران سایت صرف کنید، نقشه حرارتی شما از دقت بیشتری برخوردار خواهد بود.

این اطلاعات و داده‌ها به شما کمک می‌کند تا در طراحی و چیدمان بخش‌های مختلف، تصمیم درستی بگیرید و مطالب مهم را در نقاط پربازدید و صحیح قرار دهید. طبیعتا وقتی بدانید کدام نقاط سایت بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، تصمیم‌گیری برای بهبود و بهینه سازی سایت، ساده‌تر خواهد بود.

تحلیل و بررسی هیت مپ در سایت‌های مختلف نشان می‌دهد، سمت چپ قسمت بالای سایت، بهترین مکان برای قرار دادن تبلیغات است.

با وجود هیت مپ، می‌توانید بفهمید نرخ کلیک در کدام بخش از وب سایت شما بیشتر است. اگر فروشگاه آنلاین دارید، بهتر است دکمه سبد خرید، پرداخت، پیشنهادات ویژه و… را در آنجا قرار دهید. به این ترتیب می‌توانید قسمت‌هایی که کمتر مورد توجه قرار دارند را شناسایی کرده و اصلاح کنید.

این نکته را نیز مورد توجه قرار دهید که کاربرد نقشه حرارتی تنها مخصوص وب سایت‌ها نیست. اگر شما اپلیکیشن هم طراحی می‌کنید، باید به هیت مپ توجه کنید و بخش‌های مهم‌تر را در نقاطی که توجه بیشتری جلب می‌کند قرار دهید.

انواع هیت مپ چیست؟

اما انواع مختلف هیت مپ چیست و کاربرد هر کدام به چه صورت است؟ در این بخش به مطالعه و بررسی انواع هیت مپ‌های موجود می‌پردازیم.

نقشه ردیابی حرکت ماوس (Hover Maps)

این مدل از معروف‌ترین مدل‌های نقشه حرارتی است که اطلاعات حرکت ماوس بازدیدکنندگان وب سایت شما را نشان می‌دهد. کاربرد این مدل هیت مپ، دانستن این نکته است که کدام قسمت از سایت بیشترمورد توجه بازدیدکنندگان بوده و کدام قسمت کمتر مورد توجه قرار گرفته است. با داشتن این اطلاعات می‌توانید اطلاعات مهم وب سایت مانند دکمه‌های CTA یا بنرهای تبلیغاتی خود را در قسمت پربازدید سایت قرار دهید.

نقشه حرکت (Move Maps)

این دسته از نقشه‌های حرارتی، نشان می‌دهد کاربران سیستم‌های کامپیوتری، هنگام حرکت در صفحات، در کدام قسمت مکث کرده‌اند. به این شکل می‌توانید بفهمید کدام قسمت توجه کاربران را بیشتر به خود جلب کرده است.

نقشه ردیابی کلیک (Click Maps)

این نقشه بر اساس تعداد کلیک بازدیدکنندگان ساخته می‌شود. بنابراین هر قسمت که تعداد کلیک بالاتری داشته باشد، با رنگ قرمز مشخص می‌شود. این نقشه‌ها رنگی هستند تا عناصری که بیشتر روی آن‌ها کلیک شده را به خوبی نشان دهند. تجزیه و تحلیل این دسته از نقشه‌ها یک نمای کلی از مکان‌هایی که بازدیدکنندگان بیشتر روی آن‌ها کلیک کرده‌اند را به شما نشان می‌دهد. هر چه کلیک بیشتری صورت گرفته باشد، آن منطقه قرمزتر می‌شود و نقاط مهم را شکل می‌دهد.

نقشه ردیابی اسکرول (Scroll Maps)

این دسته از هیت مپ‌ها نشان می‌دهند مخاطبان در سایت تا کجا پیمایش یا اسکرول کرده‌اند. در این مدل هرچه ناحیه قرمزتر باشد، یعنی بازدید بیشتری داشته و اگر کمتر تا پایان صفحه مطالب را دنبال کنند، رنگ‌های سردتر در پایین نقشه قرار می‌گیرد.

معمولا هر چه صفحه طولانی‌تر باشد، تعداد کمتری از بازدیدکنندگان آن را مشاهده می‌کنند. پس سعی کنید مطالب مهم هر صفحه را در قسمت‌های بالا قرار دهید. با استفاده از این نقشه‌ها می‌توان طراحی بعضی صفحات سایت را تغییر داد و یا بهینه سازی کرد.

نقشه توجه (Attention Maps)

این نوع هیت مپ با ترکیب نقشه اسکرول افقی و عمودی سایت با میزان ماندن (درنگ) هر کاربر در آن قسمت، ساخته می‌شود. این مدل صفحات سایت را به صورت اجزا در نظر می‌گیرد، همچنین به معیار زمان هم توجه می‌کند. هرچند این نقشه می‌تواند اطلاعات دقیق‌تری در اختیار ما قرار دهد، اما به دلیل سختی ساخت، به نسبت به سایر نقشه‌ها پیچیدگی بیشتر و کاربرد کم‌تری دارد.