ارتباط تبلیغات بیلبوردی و تاثییر آن در برند سازی

معایب و مزایای بیلبورد تبلیغاتی چیست؟

مثل هر روش تبلیغات دیگری، بیلبوردها هم یک‌ سری محاسن و معایب دارند که باید قبل از گنجاندن آن در سبد تبلیغاتی خود، آن‌ها را بدانید.

با مزایا شروع می‌کنیم:

  • بیلبوردها ابعاد بزرگی دارند

به‌محض شروع تبلیغات تلویزیونی می‌توانید کانال را عوض یا اصلاً تلویزیون را خاموش کنید. یا مثلاً تراکت‌ها را دور بیندازید یا دریافت نکنید.

در برخی تبلیغات دیجیتال هم می‌توانید تبلیغات را مسدود یا از گوشه? صفحه‌تان حذف کنید.

اما بیلبوردها نه نادیده گرفته می‌شوند، نه خاموش می‌شوند، نه دور انداخته می‌شوند و نه می‌توانید آن‌ها را حذف کنید ?

چون بیلبورد تبلیغاتی اندازه? بزرگی دارند و فضای زیادی را اشغال می‌کنند؛ پس اصلاً چاره‌ای جز «دیدن و توجه» به آن‌ها ندارید!

  • میل به خرید فوری را افزایش می‌دهد

یکی از مزیت‌های بیلبوردها، توانایی تاثیرگذاری و متقاعد‌کردن مشتری‌ها برای خرید آنی است.

مثلاً اگر در سفر، بیلبورد رستورانی را با تصویر یک پرس زرشک پلو با مرغ خوش رنگ‌ولعاب در کنار جاده ببینید، به احتمال زیاد حتماً به همان رستوران می‌روید تا غذا بخورید.

  • برای ایجاد و افزایش آگاهی از برند بهترین گزینه‌اند

به رفت‌وآمدهای روزانه? خود فکر کنید؛ احتمالاً هر روز در این مسیر تعداد زیادی بیلبورد تبلیغاتی می‌بینید و حتی بدون اینکه خودتان متوجه باشید، اسم و تصویر آن‌ها در ذهن‌تان حک می‌شود.

با هیچ روشی جز تبلیغات بیلبوردی، نمی‌توانید هفت روز هفته و 24 ساعته جلوی چشم مخاطب باشید و آگاهی از برند را افزایش دهید.

اگر یک بیلبورد جذاب و به‌یادماندنی داشته باشید، خیلی راحت در ذهن مخاطب ماندگار می‌شوید.

  • نرخ بازگشت سرمایه بالایی دارد

تبلیغات بیلبوردی در مقایسه با روش‌هایی مثل تراکت‌ها و تبلیغات چاپی، نرخ بازگشت سرمایه? (ROI) بیشتری دارند.

و اما معایب

  • گران است!

طراحی و چاپ، اجاره? جایگاه برای نصب بیلبورد، نگهداری و تعمیرات آن (مثلاً وقتی که باد و طوفان آن را پاره می‌کند) پول کلانی می‌خواهد. تازه هیچ تضمینی هم وجود ندارد که با این همه هزینه، درآمد و سود خوبی بکنید.

به شهر یا منطقه? خاصی محدود است

خیلی کم پیش می‌آید که یک بیلبورد در سطح گسترده‌ای وایرال شود و همه? مردم آن را ببینند؛ معمولاً تاثیرگذاری بیلبورد در سطح یک شهر یا منطقه باقی می‌ماند و به جذب و آگاهی از برند مشتریان محلی ختم می‌شود.

مثلاً ممکن است افرادی که در محدوده‌? میدان تجریش زندگی می‌کنند، بیلبوردهای تبلیغ رستوران در اتوبان آزادگان را اصلاً نبینند.

  • اطلاعات محدودی منتقل می‌کنند

بیلبوردهای تبلیغاتی، اطلاعات محدود و پیام کوتاهی را به مخاطب منتقل می‌کنند و این برای ترغیب مشتریانی که به اطلاعات بیشتری برای خرید نیاز دارند، کافی نیست.

تازه چون مخاطب فرصت بسیار کمی برای خواندن نوشته‌های روی بیلبورد دارد، حتی اگر تبلیغ خیلی جذاب و به‌یادماندنی داشته باشید، باز هم یادداشت‌کردن یا به‌خاطرسپردن اطلاعات تماس، آدرس و… دشوار است.

  • سنجش و ارزیابی عملکرد بیلبورد دشوار است

برخلاف تبلیغات دیجیتال که می‌توانید ریزبه‌ریز عملکرد را با اطلاعات و گزارش‌های دقیق هر کمپین بررسی و بهینه‌سازی کنید، در تبلیغات بیلبوردی از این خبرها نیست!

نهایتاً بتوانید تعداد بازدیدها و هزینه‌های آگاه‌سازی هر نفر را حساب کنید. در ضمن، اگر مشکلی در بیلبورد پیش بیاید، به‌خاطر هزینه‌های بالای تعمیر، تغییر و اصلاح آن امکان‌پذیر نیست.

  • بیشتر برای تبلیغات انبوه مناسب‌اند

این تبلیغات بیشتر برای تبلیغات و اطلاع‌رسانی‌های انبوه و گسترده مفیدند و از شخصی‌سازی تبلیغ برای گروه‌های متنوع مشتریان عاجزند. حالا خودتان این را مقایسه کنید با تبلیغات دیجیتال هدفمند!

ناگفته نماند که با رعایت یک‌ سری اصول، می‌توانید تاثیر و بازدهی تبلیغ را بالا ببرید. حالا اصول بیلبورد تبلیغاتی موثر چه چیزهایی هستند؟ در ادامه، 8 اصل مهم را بررسی می‌کنیم.

چطور از بیلبورد تبلیغاتی به بهترین شکل استفاده کنیم؟

روزانه چندتا بیلبورد در مسیر رفت‌وآمد خود می‌بینید؟ خیلی! اسم، تصویر و متن چند تا از آن‌ها یادتان مانده است؟ کمتر از انگشت‌های یک دست!

اگر می‌خواهید بیلبورد شما جزو گروه دوم باشد، باید چند نکته? مهم را هنگام طراحی آن در نظر بگیرید:

 

1. ساده و مشخص باشد

راننده‌ها و عابران پیاده، خیلی سریع از کنار بیلبوردها عبور می‌کنند و زمان زیادی برای خواندن یک طومار بلند درباره? برند یا خدمات و محصولات ندارند!

پس باید در عین کوتاه‌ نگه‌داشتن متن، پیام‌ تبلیغ را به‌ واضح‌ترین و ساده‌ترین شکل ممکن منتقل کنید. البته آن‌قدر هم در سادگی و کوتاهی متن زیاده‌روی نکنید که به فهم و شیوایی متن لطمه وارد شود.

قاعده? کلی این است که برای تاثیرگذاری بیشتر روی مخاطب هدف، متن بیلبورد بیشتر از شش کلمه نباشد.

مثلاً به این بیلبورد آفتاب نگاه کنید که در عین سادگی، فقط با 5 کلمه و خیلی جذاب، توانسته پیام خود را منتقل کند.

آیا بیلبورد تبلیغاتی همچنان موثر و مفید است؟

پاسخ کوتاه بله است!

با روی کار آمدن تبلیغات آنلاین، خیلی‌ها تصور کردند بساط تبلیغات سنتی مثل همین بیلبوردها چیده شده و نفس‌های آخرشان را می‌کشند! اما آمار و ارقام چیز دیگری می‌گوید:

  • 74 درصد بیلبوردهایی که جلوی دید راننده‌ها هستند، توجه آن‌ها را جلب کرده‌‌اند
  • 48 درصد آن‌ها خوانده شده‌اند
  • 32 درصد مردم تبلیغات بیلبوردی را مزاحم یا اعصاب‌خردکن نمی‌دانند
  • 68 درصد بازدیدکننده‌های بیلبورد، مایل به خرید آنی هستند
  • 24 درصد مردم با دیدن بیلبورد یک کسب‌وکار، محصول یا خدمات آن را خریده‌اند