راهنمای صادرات ماهی به اروپا

ماهی یکی از لذیذترین غذای جهان است که دارای خواص بالاست و در جایگاه ویژه سبد غذایی جهانی قرار دارد . ماهی با داشتن امگا3 و چربی مفید که بدن قادر به تولید آن نیست ، برای بدن انسان بسیار مفید و ضروری است .

میزان مصرف ماهی در جهان بسیار بالاست و ژاپن با مصرف 70 کیلوگرم ماهی در سال ، آمار بیشترین مصرف ماهی را کسب کرده است . پس از آن کشور های کانادا و سوئیس در رتبه بعدی قرار دارند .

انواع ماهی برای بدن مفید است و سرشار از مواد مغنی است که در برخی از موارد بدن قادر به تولید بعضی از آن ها نیست یا در بدن انسان کمبود آن حس می شود . با مصرف ماهی می توانید نیاز بدن به این ویتامین و پروتئین ها را برطرف کنید .

·          از خواص مواهی می توان موارد زیر را نام برد :

·                  سرشار از امگا3 ، ید ، ویتامین D

·                  کاهش ابتلا به خملات قلبی 

·                  رشد مغز و چشم جنین  

·                  افزایش ماده خاکستری مغز و جلوگیری زوال عقل

·                  پیشگیری از افسردگی

·                  کاهش ابتلا به دیابت

·                  پیشگیری از آسم کودکان

·                  محافظت از بینایی دوران سالمندی

·                  بهبود کیفیت خواب

 

 

ایران با داشتن دریای خزر در شمال و خلیج همیشه پارس و دریای عمان در جنوب ، یکی از قطب های بزرگ پروش انواع ماهی در جهان می باشد که نقش بزرگی در صادرات ماهی به کشورهای همسایه و سایر کشور های جهان دارد .

سالانه انواع زیادی ماهی از انواع قزل آلا و کپور و شیر گرفته تا ماهی های منجمد ، خشک ، پرورشی و زینتی از ایران به سایر کشور های جهان صادر می شود و این می تواند نقش بسزایی در اقتصاد کشور و ارز آوری برای ایران باشد . صادرات ماهی یکی از تجارت های پر سود برای بازرگانان ایرانی است که سودآوری بالایی دارد .

ایران با داشتن  چشمه ها و رود خانه های اب شیرین ،   دریای خزر و خلیج فارس ، منبع غنی و طبیعی برای تامین ماهی  می باشد . که اگر توسط شرکتی معتبر و حرفه ای انجام شود می تواند باعث ارزآوری و چرخش چرخ های اقتصادی ایران باشد .

ماهی ها سرشار از پروتئین ، آهن ، فسفر و انواع ویتامین ها می باشد که خواص بالایی داشته و از ابتلا به سرطان خون جلوگیری می کند .

صادرات آبزیان ایران در حال گسترش و پیشرفت است . کیفیت بالای انواع ماهی و سایر آبزیان مثل میگو ، خاویار بر جهانیان پوشیده نیست و بسیاری از کشور های بزرگ جهان و کشور های همسایه مثل عراق و روسیه و امارات مشتریان شرکت های صادرکننده ماهی می باشند .

صادرات ماهی ایرانی

رشد قیمت ماهی در بازار جهانی باعث افزایش درامد صادرکنندگان ماهی شده است .صادرات انواع ماهی ایرانی و سایر آبزیان هر ساله در حال افزایش است به طوری که در نیمه اول سال 1401 نسبت به سال 1400 رشدی بیتر از 4 درصد را تجربه کرده است .و درآمد صادرکنندگان ماهی ایرانی از 65 میلیون دلار به 85 میلیون دلار رسیده است . که می تواند فرصتی بی نظیر سودی بسیار برای صادرات انواع ماهی ایرانی باشد .

 

 

مراحل صادرات ماهی

شرکت های صادرکنندگان ماهی باید با مراحل و چگونگی صادرات ماهی به اروپا و سایر کشور های هدف اشنایی داشته باشند تا بتواند در شغل خود به موفقیت برسد. مراحل صادرات انواع ماهی در ایران به شرح زیر است :

·         دریافت مجوز

·         دریافت پروفرما

·         ثبت سفارش

·         تهیه بارنامه

·         پرداخت گمرک

·         ارائه اظهارنامه به گمرک

 

چگونگی صادرات ماهی

اگر شما قصد صادرات ماهی به کشور های دیگر را دارید باید به اندازه کافی اطلاعات و دانش خود را در این زمینه بالا ببرید و از نحوه صادرکردن انواع ماهی به کشورهای مختلف اطلاعات داشته باشید . نکات و روش صادرات ماهی از ایران به سایر کشورها مراحل زیر را دارد :

1.     انتخاب ماهی مورد نظر برای صادرات

2.     انتخاب کشور هدف

3.     بررسی و تحلیل بازار اقتصادی کشور هدف

4.     تبلیغات مناسب و قوی در کشور هدف

5.     دریافت مجوز های لازم

6.     قرداد با شرکت صادر کننده ماهی و آبزیان

 میزان صادرات ماهی ایران

وجود دریای خزر و خلیج فارس که منبع غنی پرورش ماهی است ایران را به یکی از قوی ترین صادرکنندگان های ماهی قزل آلا و دیگر آبزیان به اروپا ، آسیا و سایر کشورهای جهان ،  تبدیل کرده است . انواع محصولات دریای از جمله ماهی سالیانه نزدیک به 100 هزار تن از سهم صادرات کشور را به خود اختصاص داده است که این مقدار بسیار قابل توجه و مهم است .

میزان بالای صادرات ماهی و آبزی ایرانی ، پرورش دهندگان انواع ماهی را تشویق کرده است که با راه اندازی مراکز کوچک و بزرگ،  نقشی در این مقدار صادرات و تامین ماهی کشور  داشته باشند .

 

 

 

 

شرایط  صادرات ماهی

 

درست است که صادرات ماهی کاری پر سود در کشور است اما چالش هایی را هر ساله تجربه می کند . با توجه به شراط اقتصادی کشور و مشکلات تحریم ، افزایش قیمت خوراک ماهی ها و بسیاری از عوامل دیگر مثل حدف ارز ترجیحی نگرانی هایی وجود دارد اما در نهایت با رشد 4% صادرات ماهی نسبت به سال گذشته روبرو شدیم .

به طور معمول و قانونی ، کشورهای صادرات ماهی کشور هایی هستند که مجوز لازم های لازم برای تجارت ماهی به دیگر کشور های  هدف را دارا می باشد .

شرایط صادرات ماهی به کشور های قطر ، دبی ، ارمنستان ، روسیه ، چین ، عراق و... وجود دارد و هر کدام از این کشور ها شرایط خوبی برای صادرات انواع ماهی دارند  و هر روز در حال رونق بیشتر است . اما امکان و شرایط صادرات ماهی به این کشور ها تنها  با مجوز رسمی  برای صادرات ماهی امکان پذیر است .

 

نکات مهم در صادرات ماهی و آبزیان

 گرچه صادر کردن ماهی به سایر کشور ها حاشیه سود و درامد بالایی است اما باید به نکات صادرات آبزیان و ماهی توجه کرد تا میزان ریسک پذیری کاهش یابد .از جمله موارد مهم صادرات ماهی ایرانی به سایر کشور ها می توان موارد زیر را نام برد :

 

·                  پیدا کردن کشور هدف مناسب

·                  شناسایی بازار هدف

·                  بسته بندی شیک و محکم

·                  حفظ بهداشت ماهی

·                  شناخت کامل تحولات اقتصادی

·                  آشنایی کامل با تغیرات ارزی

·                  بازاریابی بین المللی

·                  حفظ مشتری نزدیک و همسایه

·                  ارتباط با کشور های دور

 

 

 

شرکت صادرات ماهی

اگر به فکر صادرات ماهی هستید ، برای به ثمر رسیدن تلاش های شما باید یک شرکت صادرکننده ماهی برای تسهیل فرایند صادرات به شما کمک کند . انتخاب شرکت معتبر و حرفه ای می تواند روند صادرات محصول شما آسان تر کند . شرکت های صادر کننده ماهی و آبزیان باید مسیر تجارت و صادرات ماهی را به طور کامل بشناسد و نسبت به خریداران خارجی ماهی ایرانی اطلاعات کامل داشته باشد .

تخصص در بازاریابی  بین المللی و آشنایی با  آبزیان می تواند ریسک هایی که در این راه برای شما اتفاق می افتد را کاهش دهد . اطلاع از این که هر ماهی در کدام کشور مشتری دارد و صادرات چه نوع ماهی  ، حاشیه سود بالاتری دارد ، از وظایف شرکت صادرکننده ماهی می باشد .

 

 بهترین شرکت صادرات ماهی

 امروزه در ایران شرکت های بزرگی در جهت صادر کردن ماهی به کشورهای خارجی فعالیت می کنند .که یکی از معتبرترین و حرفه ای نرین شرکت صادر کننده ماهی به دیگر کشور ها ، شرکت وارنا تجارت اوراسیا می باشد . این شرکت با تخصص کافی و نجربه مورد نیاز همراه شما تا مرحله نهایی صادرات می باشد .