سفارش تبلیغ
صبا ویژن

نحوه نگهداری از روپوش پزشکی چگونه است ؟

مراقبت از روپوش پزشکی 

اگر در آزمایشگاه فعالیت می کنید، لازم است تا بیشتر مراقب باشید. همچنین گفتنی است که اگر نمونه بر روی لباس تان ریخت، آن را سریعا از تن خارج کرده و با مواد شوینده خوب بشویید. و سپس در هوای آزاد پهن کنید.

اگر روپوش پزشکی خونی شد برای از بین بردن لکه خون چه اقداماتی را می توان انجام داد؟

ایجاد لکه خون بر روی روپوش سفید، سبز یا آبی می تواند عنوان یکی از بزرگترین معضلات در همین باره را از آن خود نماید. اما این مشکل قابل حل است. برای از بین بردن لکه قرمز خون بهتر است ابتدا روپوش را در آب سرد بخیسانید. به هیچ عنوان آب داغ بر روی آن نریزید. چرا که آب داغ نه تنها لکه ها را از بین نمی برد که حتی آنها را ثابت می کند. لازم به ذکر است که هر گاه لکه خون بر روی لباس ریخت، کافی است تا آن را زیر شیر آب سرد گرفته و با شوینده مناسب به از بین بردن آنها اقدام کنید. بهتر است ماده شوینده را بر روی لکه قرار داده و بگذارید تا چند دقیقه ماده بر روی لکه بماند. فرصت دادن به ماده شوینده بر اساس نوع پارچه متغیر است. چنانچه پارچه ضخیم باشد باید فرصت بیشتری را به آن داد و طبعا پارچه های نازک به چنین فرصتی نیاز ندارند.

لکه های ناشی از استفراغ و مدفوع

گاهی پیش می آید که لکه روی روپوش پزشکی حاصل از خون نباشد. لکه ناشی از ادرار، مدفوع و استفراغ را باید با آب سرد برطرف نمود. البته اگر ماده جامدی بر روی لباس باقی مانده است به هیچ عنوان با مالش به از بین بردن آن اقدام نکنید. بهتر است از یک وسیله مانند کاردک یا قاشق استفاده کنید. ماده جامد را برداشته و سپس روپوش پزشکی را درون آب سرد قرار دهید. میتوانید برای از بین بردن لکه از مواد شوینده نیز استفاده کنید. اگر لباس بوی بد به خودش گرفته آن را در محلول جوش شیرین بخیسانید. جوش شیرین در از بین بردن بوی بد و نامطبوع مفید است.

لکه ناشی از پماد

پماد یک لکه با پایه چرب است. به این لکه، لکه مبتنی بر روغن می گویند. لکه های مبتنی بر روغن را با آب گرم از بین می برند. اگر ماده جامدی بر روی روپوش پزشکی قرار دارد آن را به هیچ عنوان نمالید، ماده جامد را با کمک کاردک یا قاشق حذف کنید. سپس کمی ماده شوینده بر روی لباس بگذارید و اجازه دهید تا ماده شوینده کمی بر موضع مورد نظر باقی بماند. سپس لباس را با آب گرم و داغ شستشو دهید.

روپوش پزشکی مردانه

چگونه می توان در منزل از روپوش پزشکی مراقبت کرد؟

به هیچ عنوان روپوش پزشکی را بر روی زمین، روی مبل و در کمد میان سایر لباس های قرار ندهید. به دلیل ملاحظاتی که قبل تر گفتیم، روپوش پزشکی می تواند بطور بالقوه حامل ویروس و باکتری باشد. از اینرو در محیط خانه در یک نایلون از آن نگهداری کنید.

همچنین لازم به ذکر است که پزشکان و کادر درمان باید توجه داشته باشند که در زمان معاینه یا ویزیت بیماران، تا جای امکان مانع برخورد بیمار با روپوش شوند. به عنوان مثال دندانپزشکان در حین کار می توانند از آستینک استفاده کنند. آستینک مانع برخورد روپوش با باکتری ها و ویروس های دهانی می شود.

چگونه باید از روپوش پزشکی نگهداری کرد؟

چنانچه این روپوش رنگ سفید داشته باشد نگهداری از آن به مراتب به دقت بیشتری نیاز دارد. چرا که آلودگی و لکه راحت تر بر روی رنگ سفید می نشینند و همچنین ماندگاری آنها بر روی رنگ سفید بیشتر است. گفتنی است که روپوش های سبز و آبی نیز به مراقبت نیاز دارند. در صورت عدم رعایت نظافت، روپوش به راحتی لک شده و همانطور که میدانید پوشیدن لباس کثیف در محیط درمانی به هیچ عنوان جلوه خوبی ندارد. چرا که هیچ فردی دوست ندارد بیمار کسی باشد که خود بهداشت را رعایت نمی کند. پس به عنوان کادر درمان بایستی در رعایت نظافت کوشا باشید. در همین زمینه بد نیست بدانید که رعایت نظافت روپوش، میتواند عمر آن را چندین برابر کند.برای خرید روپوش پزشکی به قیمت تولیدی از بهترین تولید کننده لباس کار در تهران اینجا کلیک کنید .

برای تمیز نگه داشتن روپوش پزشکی باید چه مواردی را به دقت مورد توجه قرار داد؟

1 روپوش پزشکی شما همیشه باید شستشو داده شود.

محیط های درمانی محیط های آلوده ای هستند. اگر روپوش پزشکی یا روپوش پرستاری می پوشید یادتان باشد که این لباس همیشه باید شستشو داده شود. شاید این لباس در ظاهر کثیف و لکه دار نباشد اما حتما می دانید که لک تنها نشانه ی آلودگی نیست و آلودگی می تواند در لباسی که ظاهرا تمیز به نظر می رسد هم وجود داشته باشد. پس بهتر است یک روز درمیان روپوش را بشویید و نظافت را تا جای ممکن رعایت کنید. اگر فکر می کنید این کار برایتان زمان بر است و باعث زحمت تان می شود، می توانید به جای یک روپوش پزشکی، 2 الی 3 روپوش داشته باشید و در فواصل مختلف از آنها استفاده کنید. این کار باعث می شود تا بتوانید بیشتر در زمان صرفه جویی کنید.

شستشو

چگونه روپوش پزشکی را بشوییم؟

  1.  بهتر است این روپوش را یک روز درمیان بشویید. پودر لباس شویی بهترین وسیله برای شستشوی روپوش پزشکی می باشد. پودر لباس شویی باعث می شود تا روپوش رنگ سفیدش را از دست ندهد. و همیشه تمیز و نظیف بنظر برسد. هیچ وقت روپوش پزشکی را همراه با لباس های دیگر نشویید. این کار به هیچ عنوان جایز نیست چرا که روپوش لباسی است که می تواند آلودگی زیادی به همراه داشته باشد، در کنار قرار دادن آن با سایر لباس ها باعث می شود تا آلودگی منتشر شود.
  2.  با استفاده از آب داغ لباس تان را بشویید. پزشکان، پرستاران و به طور کلی کادر درمان همیشه با کیس های حاد، بیماری های قابل انتقال و میکروب و ویروس و انگل و… در ارتباط هستند. از اینرو در هنگام شستشو استفاده کردن از آب داغ توصیه می شود چرا که آب داغ به شیوه بهتر و بهینه تر آلودگی را از بین می برد.

در کنار آب داغ می توانید از انواع شوینده ها هم استفاده کنید. منتهی شما باید به شوینده اجازه دهید تا اثرش را بگذارد. بهتر است شوینده را بر روی موضع مورد نظر قرار داده و دست کم 15 دقیقه به آن فرصت دهید. تنها در صورتی لباس را آبکشی کنید که نسبت به حذف لکه مورد نظر مطمئن شده باشید. اگر لکه همچنان بر روی لباس باقی مانده بود بهتر است تا اقدامات را از سر بگیرید.

  1. استفاده از نور خورشید لازم است. از اینرو بعد از شستشو سعی کنید لباس تان را در هوای آزاد و در زیر تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید. نور خورشید نیز می تواند آلودگی لباس را از بین ببرد. همچنین اگر رنگ روپوش شما سفید است، نور خورشید می تواند در بهتر به نظر آمدن رنگ سفید کمک کند. پس روپوش سفیدتان را همیشه در زیر نور خورشید بگذارید.

روپوش پزشکی زنانه

لباس هایی با رنگ سفید کوچکترین آلودگی را نشان میدهند و حتی با داشتن لکه کوچکی ممکن است خیلی کثیف به نظر برسند. بیماران دوست دارند به دیدار پزشکی آراسته با لباسهایی تمیز و پاکیزه بروند. بیشتر پزشکان خودشان به نظافت و پاکیزگی حساس هستند. در ادامه نکاتی را در این مورد یادآور میشویم.

لباس سفید

با رعایت این چند نکته ی ساده بهتر از همیشه از روپوش پزشکی خود مراقبت کنید.

پس از یک یا دو بار پوشیدن آن ها را بشویید

حتی اگر شما نبینید به مرور زمان آلودگی ها و تعریق بدن باعث می شوند لباس سفید شما زرد با خاکستری شود. باید قبل از جمع شدن آلودگی ها و این اتفاق لباستان را بشویید و قبل از نمایان شدن کثیفی لباس های سفید آن ها را تمیز بشویید

در اولین فرصت لکه ها را پاک کنید
لکه های غذا مانند کچاپ یا قهوه را سریعاً پاک کنید، اما برای لکه هایی که دیده نمی شوند هم، مانند لکه های عرق، باید همین کار را انجام دهید تا روی لباس ثابت نشوند. برای این کار یک پودر آنزیم دار را روی زیربغل لباس خود بریزید و بگذارید 15 دقیقه بماند. سپس آن را داخل لباسشویی انداخته و بشویید ،لکه های غذا مانند کچاپ یا قهوه را سریعاً پاک کنید

همیشه لباس های سفید و رنگی را جدا کنید
این برای همه ی شما مشهود است، اما باید بدانید اهمیت بسیار زیادی دارد. این کار یک باید است.

هنگام شستن لباس ها همیشه باید لباس های سفید و رنگی را جدا کنید

از پودر صابون استفاده کنید
روپوش پزشکی 2 تا 3 بار در هفته باید شسته شود.  برای شستن این روپوش های سفید بهتر است از پودر صابون استفاده کنیم تا رنگ سفیدشان را از دست ندهند و درخشان تر بمانند.

در اندازه ی ماده ی شستشو دقیق باشید
مصرف زیاد یا کم از پودر می تواند پارچه ی شما را خاکستری و کثیف باقی بگذارد. علت آن است که ماده ی شوینده لایه ای روی پارچه و آلودگی ها ایجاد می کند، در نتیجه لکه ها گیر افتاده و از بین نمی روند. دستورالعمل روی محصول شوینده را دنبال کنید.

مصرف زیاد یا کم از پودر می تواند پارچه ی شما را خاکستری و کثیف باقی بگذارد

زیاد از حد ماشین را پر نکنید
زمانی که می بینید ماشین لباسشویی شما هنوز کمی جای خالی دارد سخت است جلوی خودتان را بگیرید و آن را پرتر نکنید. اما دقت داشته باشید لباس ها برای تمیز شدن باید درون ماشین بچرخند. اگر ماشین را خیلی پر کنید فضای کافی وجود ندارد تا پودر بتواند با آلودگی ها تماس برقرار کرده و کار شستشو را انجام دهد.

از گرم ترین آب مناسب برای پارچه استفاده کنید
از آنجا که ممکن است پزشکان محترم یا کادر محترم آزمایشگاه با بیماران حاد و یا نمونه های آزمایشی بسیار آلوده در ارتباط باشند توصیه میشود برای شستن روپوش پزشکی یا روپوش آزمایشگاهی خود از آب داغ استفاده کنید.(توجه کنید که پس از مطالعه اتیکت روی محصول دمای ماشین را با اتیکت تنظیم کنید)

لباس را مطابق دستورات اتیکت آن خشک کنید
خشک کردن بیش از اندازه ی لباس باعث می شود لباس شما قدیمی و کهنه به نظر برسد. تنظیمات ماشین لباسشویی خود را مطابق اتیکت لباس قرار دهید. می تواند از حالت اتوماتیک استفاده کنید تا خشک کن هر زمان که حس کرد لباس شما خشک شده است کار خود را متوقف کند، نه هر وقت که زمان آن تمام شد،همچنین برای خشک کردن دستی پس از شستشو در صورت امکان روپوش خود را در هوای آزاد بیرون قرار دهید تا نور خورشید به صورت مستقیم به آن بتابد و در معرض جریان هوا قرار گیرد.

نحوه نگهداری از روپوش پزشکی در منزل و کیف

بعضی پزشکان محترم روپوش خود را برای شستشو به منزل می برند. توصیه ما این است که روپوش پزشکی هرگز به صورت مستقیم روی صندلی اتومبیل یا درون کیف به صورتی که به طور مستقیم با وسایل دیگر در تماس باشد قرار نگیرد. می توان از یک نایلون استفاده کرد و روپوش را به وسیله نایلون جابه جا نمود.

نحوه نگهداری از روپوش پزشکی در مقابل میکروب بیماری

پزشکان محترم سعی کنند در هنگام ویزیت بیماران لباس خود را تا جای ممکن از برخورد با بیمار دور نگاه دارند. همچنین میتوانند آستینک های سفید روی آستین دست خود بکشند و هرازگاهی آن را تعویض کنند. این کار به ویژه به دندانپزشکان توصیه میشود زیرا آستین های لباسشان در معرض میکروب های دهانی قرار دارد.