سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چه کسانی باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کنند ؟

اطلاع رسانی تبلیغاتی

یکی از دغدغه‌های مهم کسب‌و‌کارها و مشاغل انجام تکالیف مربوط به قانون پا‌یانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان است. با تصویب این قانون تمام اشخاص مشمول باید در سامانه مودیان ثبت‌نام کنند. اما چه کسانی باید در این سامانه ثبت‌نام کنند و اشخاص مشمول چه تکالیفی را باید انجام دهند؟

در ادامه این مقاله به پاسخ به این سوالات می‌پردازیم

چه اشخاصی باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

 

 

 

براساس ماده 1 بند ج قانون پا‌یانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصل‌های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366/12/3 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون هستند. در این قانون هرگاه از واژه مؤدی استفاده می شود، مراد، اشخاص مشمول است؛ مگر خلاف آن تصریح شده باشد.

علاوه بر این، مشاغلی که نیاز به صدور فاکتور یا رسید برای کالاها و خدمات ارائه شده دارند، ملزم به استفاده از سامانه مودیان هستند. این بدان معناست که حتی اگر کسب‌وکاری درآمد مشمول مالیات نداشته باشد، در صورت صدور فاکتور مانند بسیاری از ارائه‌دهندگان خدمات وکالا، باز هم باید در پلتفرم ثبت نام کنند.

به عبارت دیگر اشخاص زیر باید در سامانه مودیان ثبت‌نام کنند:

1- عرضه کنندگان کالا و خدمات

2- تمام اشخاص حقیقی صاحب مشاغل صنفی و یا غیر صنفی

3 – تمام اشخاص حقوقی صاحب شرکت‌های تجاری و اشخاص حقوقی غیر تجاری

4- فعالان اقتصادی مستقر در مناطق آزاد تجاری

تکالیف اشخاص مشمول قانون پا‌یانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان

با تصویب قانون پایانه‌های فروشگاهی، مودیان دارای تکالیف و وظایفی هستند که باید برای اجرای آن اقدام کنند. این تکالیف به شرح زیر است:

  • در سامانه مودیان ثبت نام کنند؛
  • پایانه‌های فروشگاهی تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهند؛
  • برای کالاهایی که به فروش می‌رسانند یا خدماتی که ارائه می‌کنند، صورت‌حساب الکترونیکی صادر کنند و آن را در اختیار خریدار و دریافت‌کننده خدمت قرار دهند؛
  • اطلاعات مربوط به صورت‌حساب‌های الکترونیکی خود را به سامانه مودیان ارسال کنند؛
  • اطلاعات مربوط به حساب‌های بانکی و همچنین شناسه یکتای دستگاه پوز (Pos) یا اطلاعات درگاه پرداخت اینترنتی را که در اختیار دارند، به سازمان امور مالیاتی ارائه کنند؛
  • حتما اگر به علت بروز اشکال فنی یا هر دلیل دیگری امکان صدور صورت‌حساب الکترونیکی وجود ندارد، سازمان امور مالیاتی را از این مسئله آگاه کنند. آگاه‌سازی می‌تواند از طریق کار‌پوشه یا از طریق مراجعه به سازمان صورت بگیرد؛
  • اگر کسب‌وکار دچار تعطیلی یا توقف شده است، حداکثر در مدت 10 روز، به سازمان اطلاع دهند.
  • هر گونه تغییر شغل و تغییر محل کسب‌وکار یا تغییر مالکیت و اجاره آن، حتما ظرف مدت 10 روز به اطلاع سازمان رسانده شود.

بهترین روش ارسال صورتحساب به سامانه مودیان

اگر می‌خواهید در وقت و هزینه صرفه جویی کنید، بدون شک به بهترین نرم افزار سامانه مودیان نیاز خواهید داشت. بهترین نرم افزار ارسال فاکتور فروش به سامانه مودیان می‌تواند بسیاری از کارهای خسته کننده مرتبط با حسابداری، مانند ثبت صورت‌حساب و تهیه گزارش‌ها را به صورت خودکار انجام دهد.

بهترین روش ثبت در سامانه مودیان استفاده از خدمات پیشرو حساب می باشد بدین منظور به لینک زیر مراجعه کنید :

https://pishrohesab.com/%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%85%D9%88%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F/

قانون پایانه های فروشگاهی چیست؟

قانون پایانه های فروشگاهی به معنای این است دستگاه دستگاه کارتخوان بانکی (pos) ، رایانه و تمامی درگاه های پرداخت الکترونیکی که قابلیت اتصال به شبکه پرداخت اینترنتی را دارند تحت عنوان پایانه های فروشگاهی محسوب شده و تمامی این دستگاه ها می بایست در سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی انجام شوند. دستگاه های نام برده می توانند از دریافت صورتحساب مالیاتی برخوردار شده و صاحبان پایانه های فروشگاهی می بایست در سامانه مودیان مالیاتی ثبت نام کرده و صورتحساب خود را صادر کنند.
سامانه مودیان به عنوان یک سامانه ثبت اطلاعات مالیاتی، بسیار اهمیت دارد.

در ادامه به برخی از مهمترین اهمیت‌های این سامانه اشاره می‌کنم:

یکی از اصلی ترین دلایل راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی مشکلاتی بود که در سال های اخیر، دولت و به خصوص، سازمان امور مالیاتی کشور، با آن مواجه شده بود و آن بحث فرار مالیاتی برخی از مودیان بوده که موجب کاهش قابل توجه درآمدهای مالیاتی دولت و تحمیل فشار مضاعف بر سایر مودیان مالیاتی شده بود.
به منظور مقابله با این مشکل، دولت، اقدامات مهمی را اتخاذ نموده که یکی از مهم ترین اقدامات آن، تاسیس و راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی بوده که در قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، مورد تصریح قانون گذار قرار گرفته است. بر اساس این قانون، برخی از مودیان مالیاتی، ملزم به ثبت نام در این سامانه و انجام تکالیف قانونی مربوط به آن، من جمله ارسال صورت حساب الکترونیکی بوده و در صورت عدم انجام این تکالیف، با ضمانت اجراهای مقرر در قانون، مواجه خواهند شد.

از همین رو هیئت وزیران در جلسه مورخ 22 فروردین 1400، به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی و در اجرای تبصره مندرج در ماده (2) قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، فهرست گروه مؤدیانی که در سال 1400 ملزم به ثبت نام در سامانه مؤدیان و صدور صورتحساب الکترونیکی نمی باشند را تعیین کرد.
بر این اساس، اشخاص حقیقی موضوع ماده (81) قانون مالیات های مستقیم (شامل فعالان حوزه کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی و زنبور عسل و پرورش طیور، صیادی و ماهیگیری، نوغانداری، احیاء مراتع و جنگل ها، باغات اشجار از هر قبیل و نخیلات)، اشخاص حقیقی موضوع ماده (142) قانون مالیات های مستقیم (شامل کارگاه های فرش دستباف و صنایع دستی و شرکت های تعاونی و اتحادیه های تولیدی مربوطه) و صاحبان مشاغل (اشخاص حقیقی) گروه سوم موضوع آیین نامه اجرایی ماده (95) اصلاحی قانون مالیات های مستقیم که صرفاً فروشنده و ارایه کننده کالا و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده می باشند، ملزم به ثبت نام در سامانه مؤدیان نیستند .
نکته حائز اهمیت این است که در گذشته صاحبان مشاغل از فاکتورهای مرسوم خرید و فروش استفاده می‌کردند و این فاکتور را بارگذاری می‌کردند اما طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، صرفاً صورت حساب الکترونیک معتبر است. بر اساس این قانون، فروشنده باید وارد سامانه مودیان شده و پیش فاکتور را صادر کند، خریدار نیز باید مندرجات را تأیید کند. بنابراین در این سامانه هم تراکنش‌ها شفاف می‌شود هم صورت حساب‌های الکترونیکی صادر می‌شود.