سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کاربرد انیمیشن 3 بعدی در کجاست ؟

انیمیشن یکی از جذاب ترین و نفس گیرترین هنرهای جهان ماست. نشات گرفته از کلمه لاتین “anima” به معنای “روح” یا “نفس” تا “جاندار” تقریباً به معنای دمیدن زندگی در چیزی است. این واقعاً یک اصطلاح مناسب است، زیرا کارتون‌ها و فیلم‌هایی که در طول تاریخ به ما هدیه داده‌اند، تصاویری هستند که با زندگی همراه شده‌اند. با گذشت زمان، اصطلاح “انیمیشن” معمولاً به یکی از این دو نوع اشاره دارد: انیمیشن دو بعدی یا انیمیشن سه بعدی.

انیمیشن سه بعدی چیست؟

 

در ساختن انیمیشن سه بعدی سعی در این بوده که انیمیشن همانند دنیای واقعی ما ساخته شود. در انیمیشن دو بعدی فقط طول و عرض تصویر قابل دیدن است. ولی در انیمیشن‌های سه بعدی، علاو بر طول و عرض، عمق نیز به تصاویر اضافه شده است. عمق دادن به این نوع انیمیشن ها، تغییراتی در چرخش، موقعیت، مقیاس ایجاد می­‌کند. علاوه بر این ویژگی ها، زاویه دید، میزان نور و غیره اهمیت پیدا می­‌کند.

انیمیشن سه بعدی برای اولین بار در نیمه پایانی قرن بیستم آغاز شد. اولین فیلمی که کاملاً از CGI ساخته شد، «داستان اسباب‌بازی» پیکسار در سال 1995 بود. اکنون اکثر فیلم‌های مدرن دیزنی انیمیشن‌های سه بعدی هستند، مانند «Tangled»، «Frozen» و «Moana». به نظر می‌رسید که مخاطبان فیلم با گذشت زمان فقط سه بعدی را به دو بعدی ترجیح می دهند.

انیمیشن 3 بهدی

 

 

شیوه ساخت انیمیشن سه بعدی

 

شیوه ساختن این نوع انیمیشن به سه بخش اساسی مدل سازی، موقعیت اشیاء و متحرک سازی، و خروجی گرفتن تقسیم می­‌شود.

مدل سازی به معنی ساخت اشیاء در صحنه بخصوص می‌باشد. موقعیت اشیاء و متحرک سازی به فرآیند قرار دادن و متحرک سازی اشیاء در صحنه گفته می‌شود. در خروجی گرفتن ویژگی هایی مانند میزان و زاویه نور نسبت به اشیاء مشخص می‌شود و نتیجه نهایی را مشاهده می‌کنیم.

انیمیشن سه بعدی انیمیشن‌هایی هستند که به طور کامل در یک نرم‌افزار کامپیوتری تولید شده می‌شوند. این انیمیشن ها شامل تمام محورهای x، y و z هستند. همچنین به آن “CGI”، مخفف “Computer-Generated Imagery ” به معنای “تصاویر تولید شده توسط کامپیوتر” نیز گفته می‌شود. در ساخت این نوع انیمیشن، انیماتور نیاز به ایجاد مدل برای تمام اشیاء و شخصیت ها دارد. پس از ایجاد آن‌ها، مدل ها را می توان مانند عروسک در هر نقطه از محیط قرار داد و جابه جا کرد.

در این نرم‌افزارها انیماتور می‌تواند دوربین را در هر نقطه از جهان قرار دهد و همچنین بافت‌ها و نورهایی ایجاد کند. این کار به مدل‌ها کمک کند تا احساس زندگی بیشتری داشته باشند. CGI می تواند آثار هنری واقع گرایانه تر و پایه ای را ارائه دهد اما خلاقیت را محدود می‌کند. همچنین اشتباهات در سه بعدی بیشتر از دو بعدی قابل توجه است.

در ساخت انیمیشن 3D از چه برنامه هایی استفاده می‌شود؟

 

 

برای ساختن انیمیشن سه بعدی باید از برنامه های بسیار قوی استفاده کرد. این نرم افزار باید تمامی نیاز های سازنده را پوشش دهد. در تولید انیمشین های سه بعدی از نرم افزارهایی مانند: Maya، Blender، 3D Studio Max و غیره استفاده می‌شود.

انیمیشن سه بعدی ابتدا در نمایش و سرگرمی ظاهر شد اما کم کم و با پیشرفت علم و تکنولوژی پا فراتر گذاشت و در حوزه های تبلیغات ، صنعت ، معماری و پزشکی مورد استفاده قرار گرفت .یک انیمیشن ساز ماهر می تواند شما را محو تماشای ساخته خود کند به گونه ای که نتونید آن را از واقعیت تشخیص دهید .

مهم ترین کاربرد انیمیشن سه بعدی را می توان در موارد زیر نام برد :

  1. فیلم و سینما
  2. بازی و سرگرمی
  3. تبلیغات و بازاریابی 
  4. معماری 
  5. صنعت 
  6. پزشکی 
  7. مدل سازی
  8. آموزش

انیمیشن‌های 3D در یک نرم افزار سه بعدی طراحی می‌شود. تصاویر دارای عمق می‌باشند. کاراکترها دارای سایه های نرم مانند دنیای واقعی هستند. به طور گسترده در فیلم های انیمیشن سه بعدی، معماری، پزشکی و بازی های ویدیویی استفاده می شود.

در انیمیشن های دو بعدی کاراکتر ها غیر واقعی هستند ولی در انیمیشن های سه بعدی کاراکتر ها تا حد خیلی زیادی واقعی به نظر می‌رسند. در واقع در مقایسه با انیمیشن های دو بعدی گرانتر هستند.

برای درک بهتر می توان انیمیشن 3D سه بعدی را یک مجسمه و انیمیشن دو بعدی را یک نقاشی در نظر گرفت. مجسمه دارای عمق است ولی نقاشی یک سطح صاف می‌باشد.

مراحل تولید انیمیشن سه بعدی

 

انیمیشن 3D در عصر حاضر کاربرد فراوانی دارد. فناوری سه بعدی در چاپ ، تبلیغات ، بازی های رایانه ای ، معماری ، بیوتکنولوژی ، خودرو کاربرد دارد. تقریباً از انیمیشن سه بعدی در همه زمینه‌های صنعت می‌توان استفاده کرد. اگر می‌خواهید از این فناوری در کسب و کارتان استفاده کنید، می‌توانید از تیم کمک بگیرید. جهت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.

 

 

مرحله قبل از تولید

 

1- داشتن داستان مناسب

 

داستان عامل اصلی آن چه که می‌آفرینید است. دلیل موفقیت فیلم‌های انیمیشنی بزرگ، داستان فوق العاده آن‌ها است. در این مرحله داستان فیلم نامه، به وسیله نویسنده نوشته می‌شود. سایر مراحل تولید بر اساس داستان پیش می‌رود.

 

 

2- طراحی استوری بورد

 

در این مرحله از انیمیشن سه بعدی فیلمنامه به صحنه‌های کوتاه تقسیم می‌شوند. این کار مثل رمان‌های گرافیکی بصورت چند پنل ترسیم می‌شود. استوری بورد به کارگردان کمک می کند تا دید کلی نسبت به فیلم داشته باشد. سپس برپایه این دید کلی می‌تواند درباره عناصر فیلم بهتر تصمیم گیری کند.

 

 

3- ویرایش- فاز اول

 

بعد از اینکه که استوری بوردها نهایی و انتخاب شدند، برای تیم ویراستاران ارسال می‌شوند. تیم ویرایش با همکاری کارگردان قسمت‌های مختلف فیلم را با زمانبندی و دیالوگ ها به صورت یک انیمیشن خام تولید می‌کنند.

نتیجه کار آن‌ها مجموعه‌ای از تصاویر استوری بورد، صدای گویندگان، موسیقی و صداهای موقت می‌باشد. این مجموعه بنیاد انیمیشن سه بعدی اصلی را تشکیل می دهد.

 

 

4- توسعه بصری

 

طراحان مفهومی و توسعه دهندگان بصری ظاهر نهایی فیلم را تولید می‌کنند. آن‌ها تمام اجزای انیمیشن سه بعدی از جمله شخصیت‌ها، محیط و تصاویر پس زمینه، وسایل و ترکیب رنگ هر صحنه را طراحی می‌کنند.

 

 

5- قبل از به تصویر کشیدن

 

در این مرحله هنرمندان به وسیله از کامپیوتر و با داشتن فیلمنامه و استوری بوردها، محیط فیلم را به صورت سه بعدی تولید می‌کنند. اگر شخصیت‌ها و محیط به درستی مدلسازی شوند، می‌توان خروجی این مرحله را مستقیماً انیمیت کرد.